Nasıl Muayene Olurum
07 Ağustos 2024

Çalışma saatleri hafta içi: 08:00-12:00, 13:00 - 17:00 arasındadır.
Haftasonu: Poliklinikler kapalıdır.

Nöbet polikliniği acil durumlar için 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

* Ziyaret saatleri :
Öğlen: 13:00-14:00 (1 Saat)

Akşam: 19:00-21:00 (2 Saat-Hastanın mesai sonrası yatışının devam etmesi halinde)

* Ortalama röntgen bekleme süresi 30 dakika
* Ortalama muayene bekleme süresi 30 dakika
*

RANDEVU VERME SÜRELERİ

UYGULANACAK TEDAVİ

RANDEVU VERME SÜRESİ

GECE PLAĞI

Muayene tarihinden itibaren en geç 5 iş günü

DOLGU

Muayene tarihinden itibaren en geç 10 iş günü

KANAL DOLGUSU

Muayene tarihinden itibaren en geç 10 iş günü

DİŞ ÇEKİMİ

Muayene tarihinden itibaren en geç 10 iş günü

DETARTRAJ

Muayene tarihinden itibaren en geç 10 iş günü

YER TUTUCU

Muayene tarihinden itibaren en geç 10 iş günü

SABİT PROTEZ

Muayene tarihinden itibaren en geç 15 iş günü

KURUM DIŞI AELİYAT

Muayene tarihinden itibaren en geç 20 iş günü

HAREKETLİ PROTEZ

Muayene tarihinden itibaren en geç 25 iş günü

CERRAHİ MÜDAHALE

Muayene tarihinden itibaren en geç 30 iş günü



Hastanemizde HEKİM SEÇME HAKKI ve MUAYANEHANE - ENTEGRE SİSTEMİ uygulanmaktadır. Bu kapsamda diş hekimini seçen hastanın oral muayenesi, uygulanacak olan tedavi, cerrahi, protez işlemleri ve bu işlemlere ait randevu düzenlemesi seçtiği diş hekimi tarafından yapılır. 


Randevulu sistemin amaçlarından biri de hastaların gereksiz zaman kaybını mümkün olduğunca önlemektir.

Muayene olacak hastamızın telefon veya internet aracılığı ile TC Kimlik numarasını tuşlayarak randevu alması gerekmektedir.

Örneğin bir hasta saat 09:00’a randevu almışsa saat 08:45’de hastanemize gelmeli ve randevu aldığı diş tabibinin sekreterine uğrayıp randevusunu onaylatmalıdır.

İşlem yapılabilmesi için TC kimlik numarasını gösteren resmi bir belge ile başvurmanız yeterli olacaktır.

( Bakınız = hangi belgeleri getirmeliyim ) Her şeye rağmen randevu aldığınız saat dilimi sizden önce muayeneye giren hastanın tedavisinin süresine bağlı olarak değişebilir.


Başvuruda İstenen Belgeler :

1- Tedavi Giderleri Sosyal Güvenlik Kurumunca Karşılanan Genel Sağlık Sigortasına Tabi Kişiler; T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı)

2- Yurt Dışı Sigortalı; Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünce düzenlenen, Sosyal Güvenlik Sözleşmesine Göre Sağlık Yardım Belgesi

3- Askeri Personel (Er-Erbaş); Birliğinden alacağı Hasta Sevk Belgesi ve T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı)

4- Muhtaç Asker Aileleri; T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı) ve Askerlik Şubesinden verilen sağlık karnesi

5- Bankalarda Görevli Personel ve yakınları; Çalıştığı Bankadan alacağı Hasta Sevk Belgesi ve T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı)

6- Ücretli Hastalar; T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı)

7- Sığınmacılar ve Vatansızlar; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından alacakları sevk belgesi

Birlik, Oda ve Borsalarca Tedavi Giderleri Karşılananlar; T.C Kimlik Numarasını Gösteren Resmi Bir Belge (15 Yaşından Büyükler İçin Fotoğraflı) ve Çalıştıkları Kurumlardan Alacakları Belge veya Sağlık Karnesi Fotokopisi

Ücretli Hastalar :

Hiçbir sosyal güvencesi yok ise hasta ücretli olarak muayene edilir. T.C. Kimlik no sunu gösteren resmi bir belge ile müracaat etmeleri zorunludur. Hasta muayene ücreti 110 (Yüz On Türk Lirası)TL dir. Hekim tarafından muayeneden sonra yapılacak tetkikler ayrıca ücrete tabidir.

Vezneye Yatırılması Gereken Protez Katılım Payı Ücretleri :

 

 NOT: PROTEZ YENİLEME SÜRESİ 4 YILDIR. BU SÜRE DOLMADAN PROTEZİNİ YENİLEMEK İSTEYENLER ÜCRETİNİN TAMAMINI KARŞILAMAK SURETİYLE PROTEZ YAPTIRABİLİRLER.

 

6.5. Katılım payı alınmayacak haller, sağlık hizmetleri ve kişiler;

6.5.1. İş kazasına uğrayan veya meslek hastalığına tutulan sigortalıdan, bu durumları nedeniyle sağlanan sağlık hizmetleri için (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.

6.5.2. Askerî tatbikat ve manevralarda sağlanan sağlık hizmetleri için (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.

6.5.3. 5510 sayılı Kanunun 75 inci maddesinde yer alan afet ve savaş hali nedeniyle sağlanan sağlık hizmetleri için (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.

6.5.4. Birinci basamak sağlık hizmeti sunucularında yapılan muayenelerde ve Sağlık Bakanlığınca aile hekimliği sözleşmesi yapmış aile hekimi muayenelerinde, (6.1) numaralı maddede tanımlanan katılım payı alınmaz.

6.5.5. Kurumca finansmanı sağlanan kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri için (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.

6.5.6. Sağlık raporu ile belgelendirilmek şartıyla SUT eki “Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi” nde (EK-2) yer alan ilaçlardan katılım payları alınmaz.

6.5.7. Sağlık raporu ile belgelendirilmek şartıyla (6.3.2) numaralı maddede yer almayan tıbbi malzemelerden katılım payı alınmaz.

6.5.8. Sağlık raporu ile belgelendirilmek şartıyla; organ, doku ve kök hücre nakline ilişkin sağlık hizmetleri için (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.

6.5.9. 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre şeref aylığı alan kişiler ile bunların eşlerinden(6.1), (6.2), (6.3) ve (6.4) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.

6.5.10. 3292 sayılı Vatani Hizmet Tertibi Aylıklarının Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişilerden (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.

6.5.11. 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişilerden (6.1), (6.2), (6.3) ve (6.4) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.

6.5.12. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişilerden (6.1), (6.2) ve (6.3) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.

6.5.13. Harp malûllüğü aylığı alanlar ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamında aylık alanlardan (6.1), (6.2), (6.3) ve (6.4) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz.

6.5.14. Vazife malûllerinden (6.1), (6.2), (6.3) ve (6.4) numaralı maddelerde tanımlanan katılım payları alınmaz. 6.5.15. 3713 sayılı Kanuna göre aylık bağlanmış malûller ile aynı Kanun kapsamına giren olaylar sebebiyle vazife malûllüğü aylığı alan er ve erbaşların sağlık kurulu raporuyla ihtiyaç duydukları her türlü ortez/ protez ve diğer iyileştirici araç/gereçlerden katılım payı alınmaz.